EMMA-logo-UNESCObibliotheek

UNESCO Nederland heeft in 2007 besloten haar bibliotheek onder te brengen bij Centrum EMMA.

Deze behelst zo’n 100 strekkende meter aan boeken, video’s, cd’s en films. Delen uit de collectie stammen nog uit begin jaren vijftig, toen de UNESCO net van start was gegaan.

De nog steeds groeiende collectie is zeer de moeite waard voor eenieder, die geïnteresseerd is in (wereld)geschiedenis, sociale wetenschappen, geografie, demografie, enz. Ook de Werelderfgoedlijst is in te zien.

De bibliotheek is iedere woensdag geopend van 13.00 – 17.00 uur. Buiten deze tijden is bezoek mogelijk op afspraak.

Voor meer info: http://www.bibliotheek-unesco.nl
E-mail: info@bibliotheek-unesco.nl

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Opening van de vernieuwde bibliotheek

Op 26 september 2014 is met een feestelijk programma de vernieuwde (gemoderniseerde en gedigitaliseerde) UNESCO-bibliotheek in Centrum EMMA in gebruik genomen. Gesproken is o.a. door Robert Quarles van Ufford, algemeen secretaris van de nationale UNESCO-commissie, en Laurens van der Zee, voormalig voorlichter van UNESCO-Nederland.

Quarles van Ufford schonk twee bijzondere publicaties: originele exemplaren van de verslagen van de oprichtingsconferentie van de UNESCO (november 1945) en van de eerste zitting van de UNESCO (november/december 1946).

Ook is de eerste UNESCO-tablet getoond: het bevat honderden boeken, publicaties en video’s. Het kan gratis worden ingezien in de bibliotheek, ofwel worden gekocht.

Verder waren er geweldige optredens van het Russisch zangkoor “Zarjanka” (Roodborstje) en “Jilted” (van welke groep (vintage jazz en country) drie vrouwelijke leden a capella zongen).

Meer informatie hierover: http://www.bibliotheek-unesco.nl